Jullie staan op het balkon van je woning in De Rozenburgh. Zwaaiend naar de kleinkinderen. Dag, dag…

Zó leuk als ze er zijn.

En ook lekker dat ze weer gaan.

Ze spreken een taal die jij niet verstaat. Awkward, Bae, Skeer, Chill, Cute en Fatoe…

Geen idee.

Ze doen het goed. Volgens je kinderen. En dat geloof je. Je houdt van ze. Jonge mensen geven energie. Energie, wat is dat ook alweer?

Je herinnert je het werken in je eigen zaak, je eigen kinderen, de spaarzame vrije tijd en af en toe op vakantie. Lang konden jullie niet weg. Tja, de zaak hè?

Toch genoot je van elke dag, van je gezin en elkaar. Nu werk je al een tijd niet meer en geniet je van je rust. Achteraf is die zaak ook een blok aan je been geweest. Het leek allemaal zo mooi. Zelfstandig. Het bedrijf was je pensioen. Als je ermee stopt, verkoop je het. En is je kossie gekocht.

Het liep iets anders.

Noodgedwongen heb je nog een paar jaar na je AOW doorgewerkt. Het mocht niet baten. Geen koper te vinden. Je hebt je huis verkocht en met de overwaarde een appartement gekocht. Tevreden, maar arm. 2 x AOW en een mini-hypotheek. De auto staat op instorten en als de kleinkinderen jarig zijn is het sabbelen.

Jullie kwamen 2 weken geleden bij me op kantoor.

Je had het artikel in de krant gelezen. In de veronderstelling dat je op deze leeftijd geen hypotheek meer kon krijgen, belde je toch. En vertelde je me dit verhaal.

Het is gelukt: ik heb het voor jullie geregeld. Jullie gaan € 100,- minder betalen per maand. En… er staat nu € 50.000,- op de bank.

Hoe we dat voor elkaar krijgen…?

Hoe oud je ook bent, er is de seniorenhypotheek.

Als je wilt weten of het ook voor jouw is weggelegd…

Bel me gewoon: 023-5571062